Sint Joris en de draak – Luca Signorelli

Vanaf: 142,60

Sint Joris en de draak van Luca Signorelli. Dit unieke meesterwerk van Hollands grootste schilder kun jij laten schitteren op jouw muur, hiervoor hoef je niet meer naar het museum.

Wissen

Sint Joris en de draak van Luca Signorelli. In een bergachtig landschap verslaat de heilige Joris de draak.

Breng je af en toe een bezoekje aan de Efteling? Dan komt het verhaal je vast bekend voor. Het verhaal van Sint Joris is gebaseerd op een legende, maar is alles aan het verhaal verzonnen?

Een draak terroriseert al jaren hetzelfde koninkrijk. Elk jaar eist de draak een meisje om te verslinden. In ruil daarvoor laat hij het koninkrijk de rest van het jaar met rust. De koning hield elk jaar een loting. Pas nadat hij de naam van zijn eigen dochter trok, weigerde hij haar te laten gaan. Hij gaf een beloning uit aan iemand die de draak kon doden. Dat is Joris gelukt, hij werd gekroond tot ridder.

Dit verhaal is ontstaan in Zuid-Holland. Sint Joris is de beschermheilige van vele dorpen en steden én van het land Groot-Brittannië. Hij is de beroemdste ridder van het christelijke geloof.

Tenzij niet of anders aangegeven zijn de kunstwerken die wij aanbieden geschaald op basis van de originele afmetingen van het betreffende Meesterwerk. Indien gewenst kunnen de kunstwerken op standaard afmetingen worden aangeleverd, neem hiervoor contact met ons op.

Extra informatie

Materiaal

Acrylglas, Akoestisch Paneel, Canvas, Dibond, Geborsteld Aluminium, Hout, Metaal, Poster, Textiel in frame, Textielposter, Tuinposter

Afmeting

100×70, 120×84, 140×98, 160×112, 180×126, 200×140, 220×154

Formaat

Liggend

Kleur

Blauw, Bruin

Thema

Kunstwerken