De Nachtwacht – Rembrandt van Rijn

Vanaf: 21,85

Wie wil dit populaire meesterwerk nou niet aan de wand hebben hangen? Vanaf nu kun jij het schilderij laten schitteren op jouw muur, hiervoor hoef je niet meer naar het museum.

Wissen

De Nachtwacht, het beroemdste en grootste schilderij van Rembrandt van Rijn. Maar waarom is hij eigenlijk zo wereldberoemd? Het is een portret van een groep schutters van de 17e eeuw. Dit zijn kloveniers. Ze staan op het punt om overdag door de stad te marcheren. De titel ‘De Nachtwacht’ kreeg het schilderij in de 19e eeuw, omdat het schilderij zo donker was. De gebaren en de houdingen van de schutters maken dit schilderij erg bijzonder. Rembrandt koos ervoor om niet iedereen braaf naast elkaar te zetten, maar hij koos juist voor een rommelige opstelling. Het is een groep in actie en dat maakt het verrassend.

Wist je dat?

  • Het schilderij oorspronkelijk nog veel groter was? Doordat het schilderij in het jaar 1715 verplaatst moest worden is er aan de linkerkant een groot stuk weggesneden. Dit stuk is helaas verdwenen. En nooit meer opgedoken.
  • De Nachtwacht’ het meest bewaakte en bekeken schilderij is?
  • Jaarlijks twee miljoen mensen het schilderij komen bezichtigen?
  • Er drie aanvallen/verwoestingen zijn geweest op De Nachtwacht? 
  • Rembrandt zo’n 16.000 gulden voor dit schilderij kreeg?
  • ‘De Nachtwacht’ meerdere titels heeft gehad? 
  • Rembrandt van Rijn bekend staat om zijn voornaam in tegenstelling tot de meeste kunstenaars die bekend staan om hun achternaam? 
  • Er een Donald Duck en een Suske en Wiske versie van ‘De Nachtwacht’ zijn gemaakt?

Indien gewenst kunnen de kunstwerken op basis van de originele afmeting geschaald worden, neem hiervoor contact met ons op. Creëer op jouw muur een échte eyecatcher!

Extra informatie

Materiaal

Acrylglas, Akoestisch Paneel, Canvas, Dibond, Geborsteld Aluminium, Hout, Metaal, Poster, Textiel in frame, Textielposter, Tuinposter

Afmeting

30×20, 45×30, 60×40, 75×50, 90×60, 105×70, 120×80, 150×100, 180×120, 225×150, 255×170, 300×200

Formaat

Liggend

Kleur

Bruin

Thema

Kunstwerken