moodboard woontrends 2022 header

Wanddecoratie trends voor 2022

Langzaam laten we 2021 achter ons en gaan we richting 2022. Daar horen natuurlijk nieuwe wanddecoratie trends voor 2022 bij. Een nieuw jaar, waarbij we graag weer een nieuwe frisse start willen maken. Dit kan natuurlijk ook gelden voor je interieur en nieuwe wanddecoratie. Op een gegeven moment kun je namelijk een beetje uitgekeken zijn en ben je toe aan iets nieuws en verfrissends. Zeker wanneer toch steeds meer mensen thuis blijven werken. Dan wil je graag wel een inspirerende en mooie ruimte hebben om te kunnen werken.

In deze blog behandelen we dé wanddecoratie trends voor 2022 in combinatie met de woontrends van 2022. Zo ben jij meteen al koploper op het gebied van wanddecoratie trends.

Inhoudsopgave

Kleurgebruik in het interieur

In 2022 gaan twee kleurtonen de hoofdrol spelen. Dit zijn groentinten die verwijzen naar welzijn. De natuur brengt mensen tenslotte samen en straalt een bepaalde rust uit die graag wordt teruggezien binnen het interieur. Naast groen wordt er een warm palet aan rood- en bruintinten aanwezig in de woontrends van 2022. Je kunt deze kleuren als basis gebruiken in combinatie met een mooie wanddecoratie. Denk aan dieren wanddecoratie voor een natuurlijke uitstraling met de groene kleur. Zwart wit wanddecoratie, bijvoorbeeld een Schotse hooglander zou het heel goed doen in combinatie met een warm kleurenpalet.

Vormentaal geïnspireerd op de natuur

Een andere wanddecoratie trend voor 2022 is het gebruik van natuurlijke materialen en organische vormen. Dit geldt ook voor het interieur. Veel ontwerpen en meubels zijn geïnspireerd op de natuur en dit geldt ook voor muurdecoratie. Seizoen en culturele aspecten zullen ook een grote rol gaan spelen binnen het interieur. Het hoeft ook allemaal niet meer recht toe en recht aan.

woontrend 2022 kleurgebruik
woondtrend 2022 muurcirkel

Muurcirkels

Werken met verschillende vormen is helemaal in. Denk bijvoorbeeld aan ronde vormen en dit als muurdecoratie. Muurcirkels zijn bijvoorbeeld helemaal in. Je hoeft hierbij niet te kiezen voor één muurcirkel, maar je kunt ook kiezen voor meerdere muurcirkels en die met elkaar combineren. Onze portret cirkel Native Woman past perfect binnen de nieuwe interieurtrends voor 2022.  Zeker vanwege de kleurcombinaties en natuurlijk de ronde vorm.

woondtrend 2022 muurcirkel

Functioneel binnen huis

De ruimtes binnen huis zullen multifunctioneler dan ooit worden. Het begrip ‘’thuis’’ wordt daarbij ruim. Er is namelijk een grote behoefte aan grenzeloos wonen. Voorheen was thuis de plek om je terug te trekken, maar tegenwoordig dient thuis ook als een werkplek. Om toch rustig te kunnen werken of je privacy te behouden worden de ruimtes binnen huis steeds vaker onderverdeel. Door middel van bijvoorbeeld een glazen wand. Er is dan een grens tussen twee ruimtes, maar niet eentje die meteen helemaal dicht is.

woontrend 2022 glazen wand

Populaire wanddecoratie in 2022

Maak het persoonlijk

Thuis is natuurlijk nog steeds een fijne plek om te genieten van het gezin, tijd voor jezelf of met vrienden. Zeker tijdens een periode waarbij dierbaren minder vaak worden gezien is het voor het interieur extra belangrijk om persoonlijkheid toe te voegen. Kies daarom voor een eigen foto bedrukken als muurdecoratie. Geen enkele trend kan tenslotte op tegen iets persoonlijks. Laat een foto afdrukken van je dierbaren, geef deze een mooie lijst en plek in huis en kijk er naar om vervolgens heel blij te worden.

woontrend 2022 Eigen foto bedrukken

De wanddecoratie trends voor 2022 kunnen goed gecombineerd worden met de interieurtrends voor volgend jaar. Mix and match lekker met elkaar en je zult zien dat er een mooi geheel uitkomt. Wees vooral ook niet te bang om iets nieuws te proberen.

Deel dit met je vrienden!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email
De waardering van www.wallcatcher.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 534 reviews.

Lukt het jouw niet om de afbeelding te uploaden of te bewerken? Mail ons je foto en geef jouw wensen aan, wij helpen je graag verder: info@wallcatcher.com