Het kanonschot – Willem van der Velde

Vanaf: 159,00

Het kanonschot van Willem van der Velde. Dit unieke meesterwerk van Hollands grootste schilder kun jij laten schitteren op jouw muur, hiervoor hoef je niet meer naar het museum.

Wissen

Beschrijving

Het kanonschot gemaakt door Willem van der Velde. Het kanonschot wordt gelost door een Nederlands oorlogsschip. Aan beide kanten zie je twee sloepen. In de verte is nog een Nederlands schip te zien.

Willem werd geboren in Leiden. Zijn vader was zeeman en werd later schilder bij de Nederlandse marine. Toen van der Velde 15 was ging hij in de leer bij Simon de Vlieger, die gespecialiseerd was in het schilderen van sfeervolle zeegezichten. Hij schilderde toen voornamelijk rustige zeegezichten. Later verliet van der Velde Amsterdam en ging hij met zijn vader in Engeland wonen. Hij richtte zich toen vooral op portretten van de koninklijke Engelse jachten en van oorlogsbodems. 

Tenzij niet of anders aangegeven zijn de kunstwerken die wij aanbieden geschaald op basis van de originele afmetingen van het betreffende Meesterwerk. Indien gewenst kunnen de kunstwerken op standaard afmetingen worden aangeleverd, neem hiervoor contact met ons op.

Extra informatie

Materiaal

Acrylglas, Akoestisch Paneel, Textiel in frame

Afmeting

100×119, 120×143, 140×166, 160×190, 180×214, 200×238, 220×261

Formaat

Staand

Kleur

Blauw, Bruin, Grijs

Thema

Kunstwerken