De magere compagnie – Frans Hals

Vanaf: 86,25

De Magere Compagnie van Frans Hals. Dit vorstelijk en krachtig meesterwerk van Hollands grootste schilder past bij talloze kamers en interieurstijlen. De geel tinten in het schilderij zijn geweldig te combineren met okergele woonaccessoires!

Wissen

De Magere Compagnie van Frans Hals. De schutters uit Amsterdam gaven de opdracht aan de Haarlemmer Frans Hals. Dit was een hele eer, maar helaas was het doek na drie jaar nog niet klaar. Er ontstond onenigheid tussen Hals en de opdrachtgevers. Frans wilde dat de schutters naar Haarlem kwamen, maar volgens de opdrachtgevers was afgesproken om de shutters in Amsterdam te schilderen. Hals weigerde. De opdrachtgevers gaven de opdracht halverwege het schildersproces aan de Amsterdamse schilder Pieter Codde. Dit kun je goed zien in het schilderij. Codde heeft de zeven schutters aan de rechterkant afgemaakt. Hij probeerde zo goed mogelijk de stijl van Hals te imiteren. De hele compositie is wel bedacht door Frans Hals.

Indien gewenst kan dit prachtige kunstwerk worden geschaald op basis van de originele afmetingen van het Meesterwerk, neem hiervoor contact met ons op.

Extra informatie

Materiaal

Acrylglas, Akoestisch Paneel, Canvas, Dibond, Geborsteld Aluminium, Textiel in frame, Textielposter

Afmeting

80×40, 100×50, 120×60, 140×70, 180×90, 200×100, 240×120, 260×130, 300×150

Formaat

Panorama

Kleur

Bruin, Geel, Grijs, Wit, Zwart

Thema

Kunstwerken