Akoestisch paneel voor aan de muur

VAN DENIM NAAR AKOESTISCHE WANDDECORATIE

Mensen worden steeds meer bewust van de wereld waarin zij leven. Het opwarmen van de aarde, grondstoffen die opraken en vervuiling. Wij voelen ons verantwoordelijk voor de milieuvervuiling en het veranderen van het klimaat. Mensen willen duurzaam leven en bewust omgaan met spullen, dat wil WallCatcher ook. Daarom zijn wij opzoek gegaan naar een gerecycled product waarvoor een ander mooi product terug komt: duurzaamheid.

De productie van denim is ten eerste al een vervuilend proces: volgens voorlichtingsorganisatie Milieu centraal kost één spijkerbroek ongeveer 7.000 liter water, dat zijn zo’n 55 douchebeurten. Verder kost het 15 gram gewasbeschermingsmiddelen en 42 kilowattuur energie. Deze enorme economische afdruk wordt grotendeels veroorzaakt doordat katoen het basismateriaal is van de spijkerstof. Per jaar gooien wij zo’n 14 kilo per persoon aan textiel weg, in Nederland wordt er per jaar gezamenlijk 238 miljoen kilo oud textiel weggedaan. Zonde, vind je niet? Daarom maakt WallCatcher gebruik van een gerecycled product die wij kunnen gebruiken voor een nieuw leven, namelijk akoestisch paneel.

De akoestische vulling (de binnenzijde) is gemaakt van gerecycled textiel. Het textiel is voor 90% gemaakt van katoenvezels die afkomstig zijn van oude spijkerbroeken en hersponnen tot een dikke akoestische vulling.

Akoestisch paneel voor aan de muur

Bij het gerecycled textiel van akoestisch paneel wordt de mechanische recycling toegepast. In dit proces trekt de machine de spijkerbroeken helemaal uit elkaar, tot op vezelniveau. De ritsen, knopen en andere niet textiele bestanddelen worden door de machine verwijderd. Zodra het vezelniveau is bereikt worden de vezels gemengd met een aantal langere vezels, vervolgens worden er nieuwe draden van gesponnen. Uit deze vezels kunnen weer hele mooie producten worden gemaakt, kijk maar naar het akoestisch paneel van WallCatcher!

De scherp geprinte toplaag (waar de afbeelding op zit) wordt door middel van een speciale puntverlijming bevestigd. Dit zorgt voor een open structuur, waardoor de geluiden goed geabsorbeerd worden. Het akoestisch materiaal komt na een geluiddoorlatende tussenlaag en wordt hier ook mee afgesloten, dit zorgt voor het dempen van middentonen.

De menargie op akoestisch paneel

Een WallCatcher op akoestisch paneel voorkomt lange nagalm, dat vermoeidheid en irritaties kan veroorzaken bij mensen die zich willen ontspannen of concentreren. De vezels van het katoen zorgen ervoor dat de geluidsgolven goed opgenomen worden. Hierdoor wordt de geluidsoverlast drastisch verminderd en de nagalm afgenomen.

 

Dankzij onze akoestische panelen kun je in alle rust duurzaam leven, werken en relaxen.

Heb je hulp nodig bij het inrichten van je woning, kantoor of bedrijfspand, neem dan gerust contact met ons op.

One comment

  1. Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂

Comments are closed.

De waardering van www.wallcatcher.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 534 reviews.

Lukt het jouw niet om de afbeelding te uploaden of te bewerken? Mail ons je foto en geef jouw wensen aan, wij helpen je graag verder: info@wallcatcher.com