kerst muurdecoratie inspiratie

Kerst muurdecoratie inspiratie: 5 creatieve tips (+ 1 Gouden tip)!

Vind jij kerst ook altijd de mooiste en meest gezellige tijd van het jaar? Dan kan kerst muurdecoratie in huis natuurlijk niet ontbreken binnen jouw interieur. Lampjes zorgen voor extra sfeer en gezelligheid, een kerstboom die staat te pronken en natuurlijk de muur niet vergeten met kerst muurdecoratie. Vooral tijdens de donkere dagen snakken we gewoon meer naar warmte, gezelligheid en natuurlijk kerst in huis. Alleen wat ga je kiezen als muurdecoratie voor kerst?

In deze blog geven we 6 creatieve tips voor kerst muurdecoratie bij jou in huis. Vijf tips en één gouden tip, om alvast in de kerststemming te komen.

Inhoudsopgave

1. Kerstkaarten slinger maken

Ondanks dat er niet zo heel veel kerstkaarten meer worden verstuurd is het toch altijd een feestelijk moment als er eentje op de deurmat ligt. Je wilt de ontvangen kerstkaarten natuurlijk wel een mooi plekje geven. Maak daarom een kerstkaarten slinger waar je alle ontvangen kerstkaarten aan kunt ophangen. Het ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook nog eens een heerlijk activiteit om mee bezig te zijn. Met wat papier, een paar bolletjes wol of wat natuurlijke elementen, fröbel je in no time een superleuke kerstkaarten slinger in elkaar. Feestelijk voor in de kerstboom of om een saaie muur mee op te vrolijken.

2. Ronde muurdecoratie

Het hoeft niet alleen meer recht toe en recht aan te zijn in huis. De muren zijn tenslotte al van rechte vormen dus maak het gezellig en speels met ronde muurdecoratie. Bij kerst hebben we natuurlijk de ronde kerstballen die in de boom hangen en de kerstboom is vaak het middelpunt van een kamer. Alleen vergeet de wanden niet voor extra gezelligheid. Bij ronde muurdecoratie voor kerst zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt natuurlijk in de kerstsfeer blijven door voor een muurcirkel te gaan met ‘’Merry Christmas’’ er op. Alleen je kunt ook gaan voor wandcirkel met kerst rendieren voor extra sfeer en gezelligheid. Of ga voor de populaire Schotse hooglander in de sneeuw muurcirkel. Brengt meteen de kerstsfeer in huis en de ronde vorm maak de wandcirkel meteen extra origineel.

ronde muurdecoratie schotse hooglander
kerst muurdecoratie rond rendieren

3. Rendieren

We hadden het net al over de wandcirkel met kerst rendieren erop, maar rendieren kunnen tijdens kerst verder doorgetrokken worden in het interieur. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere rendieren muurcirkels ophangen voor een extra speels effect. Wissel dit bijvoorbeeld als met muurcirkels voorzien van leuke kerst teksten. Alleen je kunt ook een houten rendier beeldje in de vensterbank zetten of voor op tafel. Deze mooie dieren zijn eigenlijk niet weg te denken tijdens kerst. Je kunt natuurlijk ook een rendier kerstbal ophangen in de boom.

kerst muurdecoratie rond rendieren

4. Decoratie voor buiten

Heel leuk als het binnen heel gezellig en sfeervol is, maar de buitenkant mag natuurlijk niet vergeten worden. Je kunt kiezen voor leuke kerstlampjes rondom het huis en bij de gevels. Of leuke kerstverlichting in de tuin, rondom de planten. Vooral bij buxus haagplanten staat dit heel mooi. Mocht je dit net iets too much vinden dan kun je ook kiezen voor gezellige lampjes bij de deur en een mooie kerstkrans. Koop een mooie kant-en-klare kerstkrans of ga zelf lekker creatief aan de slag en maak je eigen kerstkrans. Op die manier is het zowel binnen als buiten huis gezellig.

kerstdecoratie voor buiten
kerst inspiratie op muur

5. Eigen foto afdrukken

Kerst draait om gezelligheid en samen zijn. Niets is leuker om die twee dingen samen in huis te brengen. Maak een leuke kerstfoto bij de kerstboom of een ander mooi kerst plekje in huis en laat deze afdrukken. Een eigen foto afdrukken geeft meteen een persoonlijke toevoeging en gaat mooi aan de muur staan. Je kunt daarbij kiezen uit verschillende materialen en formaten. Door verschillende formaten te kiezen kun je meerdere foto’s afdrukken en een speels effect op de muur maken.

kerst inspiratie op muur

Gouden tip: Decoratieletters

Tot slot hebben we een gouden tip voor jouw kerst muurdecoratie. Ga voor decoratieletters en creëer je eigen kerstzin. De letters zijn 20 centimeter hoog en 3 millimeter dik. Ideaal voor als je een saaie muur in huis wilt opvullen. Daarnaast heb je bij ons de keus uit verschillende kleuren decoratieletters. Goud is bijvoorbeeld een supermooie kleur tijdens de kerst of zilver in combinatie met een kerstboom en zilveren kerstballen. Gebruik je creativiteit en pimp je interieur met decoratieletters aan de muur.

Een saaie en ongezellige muur in huis is verleden tijd met bovenstaande 6 tips voor kerst muurdecoratie. Met vaak al simpele toevoegingen of aanpassingen in bijvoorbeeld vormen kun je al een heel groot en ander effect creëren. Wij hopen dat je zo voldoende inspiratie hebt voor kerst muurdecoratie in en buiten huis en er zo gezellige feestdagen van maken.

Deel dit met je vrienden!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email
De waardering van www.wallcatcher.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 534 reviews.

Lukt het jouw niet om de afbeelding te uploaden of te bewerken? Mail ons je foto en geef jouw wensen aan, wij helpen je graag verder: info@wallcatcher.com