5 tips juiste muurdecoratie kiezen

5 tips om de juiste muurdecoratie te kiezen

Muurdecoratie kiezen is niet zomaar gekozen. Wil je een ruimte in huis graag opvrolijken of er een echte blikvanger van maken? Dan kan de zoektocht naar de juiste muurdecoratie lastig zijn. Je hebt waarschijnlijk al allemaal inspiratie opgedaan via Pinterest of Instagram, maar de keus is reuze. Dit is een groot voordeel, maar kan het ook lastig maken. Je kunt namelijk lang niet alle decoratieve accessoires met elkaar combineren. Bij de juiste muurdecoratie kiezen is het belangrijk om naar verschillende aspecten te kijken.

In deze blog vind je daarom 5 tips om de juiste muurdecoratie te kiezen. Benieuwd? Ontdek al onze 5 tips hieronder.

Inhoudsopgave

1: Kies een thema

Wellicht heb je al een bepaalde interieurstijl en voorkeur wat betreft de inrichting van je woning. Echter is het vaak lastig om daar een naam aan te koppelen. In de meeste gevallen is het namelijk niet één stijl die helemaal is doorgevoerd. Dit hoeft ook niet, want je kunt meerdere stijlen met elkaar combineren. Alleen het kiezen van een bepaald thema kan wel zorgen voor gerichtere zoekacties.

Als je een landelijk interieur hebt dan past landelijke muurdecoratie natuurlijk erg goed. Wil je graag het landelijke combineren met een iets harder thema, dan kun je bijvoorbeeld gaan voor industriële muurdecoratie. Op basis van je stijl, zijn er namelijk bepaalde kleuren en materialen die in jouw woning thuishoren. Dit maakt de zoektocht minder ingewikkeld en zal resulteren in een mooi eindresultaat.

2: De juiste vormen

Op het gebied van muurdecoratie trends is het niet meer recht toe recht aan. Er zit een verandering in het gebruik van vormen binnen je interieur. Een opkomende trend zijn de muurovalen. Zoals de naam al zegt is dit een ovaal vormige muurdecoratie en geeft een supermooie uitstraling aan de muur.

Bij een landelijke woonstijl probeer je zoveel mogelijk ruwe hoeken te voorkomen. Muurovalen of ronde muurdecoratie zijn dan een hele goede optie. Kies bijvoorbeeld voor muurcirkels of muurovalen. De ronde of ovale vorm zorgt voor een speels effect. Je kunt kiezen voor 1 exemplaar, maar je kunt ook meerdere en kleine muurcirkels of muurovalen met elkaar combineren. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat.

muurovaal elephant

Naast rond en ovaal kun je voor een moderne interieurstijl gaan voor vierkante of staande muurdecoratie. De juiste vormen in je interieur en voor aan de muur zijn sfeerbepalend. Op onze website kun je daarom kiezen op vormen en interieurstijlen. Zo helpen we je alvast een handje met het vinden van jouw perfecte muurdecoratie.

muurcirkel kerst inspiratie

3: Juiste plek aan de muur

Als je jouw perfecte muurdecoratie hebt gevonden dan wil je deze natuurlijk ook laten zien. Je wilt je nieuwe aankoop tenslotte niet in een hoekje wegstoppen. Denk daarom goed na waar je de muurdecoratie ophangt. Het is namelijk heel wat mooier om je muurdecoratie op een centrale plek te hangen dan in een hoek waar weinig zonlicht te vinden is.

muurcirkel kerst inspiratie

4: Maak gebruik van spiegels

Een super handige ‘’hack’’ om een ruimte optisch groter te laten lijken is door gebruik te maken van spiegels. Wie slim met spiegels werkt, kan iedere ruimte heel wat groter laten lijken. In de hal, die vaak smal en niet groot is, werkt dit perfect. Door gebruik te maken van grote horizontale spiegels, zorg je er in één klap voor dat de hal ruimer aanvoelt. Combineer dit met passende muurdecoratie en je krijgt een mooi geheel.

5: Kleine muurdecoratie ophangen in kleine ruimtes

Wil je een ruimte voorzien van extra sfeer en gezelligheid? Dan is het juiste formaat muurdecoratie van groot belang. Het is namelijk belangrijk om een muur in huis niet té vol te maken met muurdecoratie. Dit kan namelijk zorgen voor een rommelig ogend interieur. Bij het uitzoeken van de juiste muurdecoratie is het belangrijk om een goede balans te vinden. Je kunt bijvoorbeeld de volgende verhouding aanhouden: per 4m2 muur één decoratie object. Hierdoor zorg je ervoor dat je woning op een nette manier een heel stuk sfeervoller eruit ziet. Je kunt wel meerdere kleine decoratieve accessoires op je muur hangen. Alleen houd het wel in balans.


Klik op de afbeelding om het te vergroten
Kunst aan de muur 60x90

Klik op de afbeelding om het te vergroten
Kunst aan de muur 100x150

Klik op de afbeelding om het te vergroten

Wij hopen dat je iets hebt gehad aan onze 5 tips om de juiste muurdecoratie te kiezen. Voor vragen of persoonlijk advies kun je contact met ons opnemen.

Deel dit met je vrienden!

De waardering van www.wallcatcher.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 586 reviews.

TEXTIEL IN FRAME TWEEDE DOEK GRATIS

GRATIS DOEK BIJ AANKOOP VAN EEN TEXTIEL IN FRAME